Dekkingsgraad PMT blijft te laag

Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT)

De dekkingsgraad van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) is in het eerste kwartaal van dit jaar ondanks de stijging van het vermogen gelijk gebleven op 88 procent. Dat meldt het fonds, dat met een miljoen deelnemers tot de vijf grootste van Nederland behoort, donderdag in een persbericht.

Het vermogen van PMT groeide van 40,8 miljard euro aan het eind van 2011 naar 42,6 miljard euro aan het einde van maart. Dit komt vooral door de waardestijging van aandelen.

De dekkingsgraad van het fonds, dat de verhouding weergeeft tussen het vermogen en de toekomstige verplichtingen, bleef echter steken op een te laag niveau. Minimaal niveau is 105 procent, een gezond pensioen heeft een dekkingsgraad van 125 procent.

De verklaring hiervoor zijn de sterk gestegen verplichtingen. Sinds 2008 stegen deze met bijna honderd procent naar van 24,6 miljard naar 48,6 miljard euro nu. Dit komt doordat het fonds relatief veel jonge mannen in het bestand heeft. Hierdoor moet het fonds meer geld in kas hebben, omdat deze langer leven en dus langer van hun pensioen gaan genieten.

Begin dit jaar kondigde PMT aan om zeven procent te korten op de pensioenuitkeringen als het fonds aan het einde van het jaar niet op honderd procent dekkingsgraad uitkomt. De korting zal dan ingaan per 1 april 2013.

Redactie | 24-04-12 | 12:13 | Link
Plaats een reactie