Metaalunie weer optimistischer

Wind in de zeilen zetten

Het midden- en kleinbedrijf in de metaal is weer wat optimistischer over de toekomst. Voorzag de Koninklijke Metaalunie eind vorig jaar nog donkere wolken, de orderpositie lijkt er voor de komende maanden weer wat beter uit te zien. Dat blijkt uit de economische barometer die de organisatie van werkgevers dinsdag heeft gepubliceerd.

De barometer laat in het eerste kwartaal van dit jaar een verbetering zien vergeleken met de laatste drie maanden van 2011. De verbetering vloeit vooral voort uit de positieve verwachtingen voor het tweede kwartaal. De metaalbedrijven verwachten dan zowel meer binnenlandse orders als meer export. De buitenlandse orderpositie wordt door 43 procent van de bedrijven als gunstig gewaardeerd. In de vorige barometer was dat 35 procent. 40 procent van de ondernemers verwacht een beter tweede kwartaal, terwijl slechts 11 procent tegenvallende ontwikkelingen voorziet.

Ook voor de werkgelegenheid is er sprake van een groei, zij het in een zeer traag tempo. Dat geldt zowel voor vaste werknemers als tijdelijk personeel. Wel zijn er uitschieters. Onder de machinebouwers geeft een kwart aan nu meer mensen in dienst te hebben. Bij de toeleveranciers in de bouw is dat 22 procent.

Redactie | 18-04-12 | 12:38 | Link
Plaats een reactie