Extra opleiding Twentse techneuten

Rechterhanden gevonden

Grote Twentse bedrijven in metaal en elektrotechniek stellen voor een miljoen euro aan geavanceerde machines beschikbaar aan Remo West-Twente in Rijssen. Het leerbedrijf gaat na de zomervakantie technische vakmensen op een zeer hoog niveau opleiden, zo bericht De Twentsche Courant Tubantia.

Van zware bewerkingsmachines voor staalbouw tot machines die microchips produceren en van zoutstrooier tot robot. De nieuwe praktijkhal van het leerbedrijf Remo in Rijssen heeft straks een gevarieerd modern machinepark. „Dat moet ook, we willen onze jongens zo breed mogelijk opleiden”, verklaart directeur Gerrit Schalk van Remo West-Twente.

Het Twentse bedrijfsleven zit te springen om vakmensen, aldus Schalk. En dat ondanks de economische crisis. „De crisis treft vooral de bouw, de meeste technologiebedrijven hebben er minder last van. Bovendien gaan hun producten de hele wereld over en zijn ze niet afhankelijk van Nederland.”

Redactie | 11-05-12 | 10:19 | Link
Plaats een reactie