Grootste loonstijging in 10 jaar

Ka-ching!

Duitse metaalbewerkers gaan er binnenkort wat salaris betreft op vooruit. De grootste vakbond van Duitsland, IG Metall, heeft overeenstemming bereikt met werkgevers over een loonstijging van 4,3 procent.

Dit is de grootste jaarlijkse loonstijging in meer dan een decennium voor werknemers in de Duitse metaal- en elektrosector. Dit meldt persbureau Reuters. De nieuwe cao zorgt ervoor dat Duitse metaalbewerkers meer dan 2 keer het inflatiepeil als opslag krijgen. Bij IG Metall zijn 3,6 miljoen werknemers aangesloten en de vakbond is daarmee een van de grootste bonden in Europa.

Eerder eiste de vakbond nog een opslag van 6,5 procent. Werkgevers deden een aanbod van 2,6 procent waarop IG Metall dreigde met een staking die het hart van de Duitse industrie zou lamleggen precies op het moment dat de Duitse economie momentum krijgt. Duitse werknemers krijgen dit jaar een enorme loonsverhoging nadat ze al 10 jaar geen opslag wisten te krijgen die gelijke tred hield met het inflatieniveau. Hierdoor waren Duitse werknemers relatief goedkoop in Europa en waren bijvoorbeeld werknemers in Zuid-Europese landen relatief erg duur. (via NUzakelijk)

Redactie | 19-05-12 | 13:01 | Link
Plaats een reactie