Hoop op snelle doorstart Bosgraaf Metaal in Joure

Bosgraaf

De bedrijven Bosgraaf Metaal en Bosgraaf Apparaten in Joure zijn failliet, meldt het Friesch Dagblad. Er werken 49 mensen bij de producent van machines voor de kaasindustrie. Het bankroet lijkt het gevolg van het omvallen van zusteronderneming PWR Pack in Ede twee weken geleden.

Grote investeringen in het Gelderse bedrijf dat transportsystemen voor de voedingsmiddelenindustrie maakt, hebben niet gerendeerd. PWR Pack verdubbelde het afgelopen half jaar vreemd genoeg nog naar dertig werknemers, maar begin juni was er geen geld meer voor schuldeisers of nieuwe opdrachten, meldt curator Hans Wiggers. Wiggers is nog bezig met onderzoek naar het faillissement. Vandaag wordt waarschijnlijk een doorstart beklonken met een deel van het personeel.

Bosgraaf in Joure blijft achter met een schuldenlast van een kleine vier miljoen euro. Huisbankier Friesland Bank en de Eindhovense investeringsmaatschappij VADO besloten uiteindelijk de geldkraan dicht te draaien. Curator Harry Poort van Bosgraaf is positief over een doorstart met voltallig personeel. Bosgraaf had zelf namelijk een goed gevulde orderportefeuille.

Met de productielijnen van Bosgraaf kan kaas worden geperst, gepekeld en op andere manieren behandeld. In maart 2009 trok het bedrijf in een nieuw pand in Joure.

Redactie | 28-06-12 | 12:10 | Link
Plaats een reactie