Legitimeren bij inkopen van metaal

Koperdiefstal

Metaalhandelaren worden verplicht om mensen die in ruil voor cash geld metaal te koop aanbieden om hun legitimatie te vragen. Dat moet heling van gestolen koper tegengaan en de verkoop moeilijker maken voor dieven. De legitimatieplicht moet 1 januari volgend jaar ingaan.

De legitimatieplicht moet 1 januari volgend jaar ingaan. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. De maatregel moet voorkomen dat dieven gestolen koper anoniem aan metaalhandelaren aanbieden. Diefstal van koper, vaak langs spoorlijnen, heeft niet alleen schade tot gevolg, maar kan ook leiden tot gevaarlijke situaties. Om koperdiefstal aan te pakken, hebben meerdere partijen recent de handen ineengeslagen. ProRail, TenneT, het ministerie van Veiligheid en Justitie, politie, het Openbaar Ministerie en de Metaal Recycling Federatie werken daarbij samen.

Redactie | 18-07-12 | 13:01 | Link
Plaats een reactie