Techniekcentrum in Deventer

Rechterhanden gevonden

In Deventer komt een Technicampus: een techniekcentrum voor de Stedendriehoek.

Door de opleidingen in de metaal, installatie- en elektrotechniek bij elkaar te plaatsen, kunnen zij elkaar versterken en efficiënter werken. Jongeren kunnen gemakkelijker doorstromen en hebben meer kans op een baan. Het bedrijfsleven profiteert van de innovatiekracht van het samenwerkingsverband. Dit geeft de economie in de Stedendriehoek een impuls, zo menen de initiatiefnemers.

Het techniekcentrum wordt gefinancierd met bijdragen van de gemeente Deventer, Apeldoorn en Zutphen en de provincies Overijssel en Gelderland. In de Technicampus werken ROC Aventus, de opleidingsbedrijven DeTechnO (groot-metaal), SMS/Opleidings Bedrijf Metaal (klein-metaal) en Installatiewerk Oost en Flevoland en het PlatformTechniek Stedendriehoek samen aan de ontwikkeling van vakmanschap in technische opleidingen en de ontwikkeling van technologische innovaties in het mkb. Samenwerkingspartners zijn Hogeschool Saxion en waar mogelijk de Universiteit Twente.

Wethouder Margriet de Jager, voorzitter van de stuurgroep Technicampus: ,,Door de nauwe samenwerking tussen Technicampus, andere onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven, proberen wij de kennis en kunde te vergroten en innovatie te stimuleren. Zo geven we de economie in de Stedendriehoek een impuls. Het nauwe contact met het technisch bedrijfsleven biedt jongeren ook het perspectief van een duurzame plek op de arbeidsmarkt.”

In het najaar komt er duidelijkheid over de locatie van de Technicampus, zeker is dat het in Deventer komt. Ook start dan de inrichting van de organisatie. In het najaar van 2012 wordt gestart met het techniekcentrum. Via Deventer Post.

Redactie | 17-07-12 | 13:30 | Link
Plaats een reactie