ABN Amro: zwakke eindvraag naar metaal zet druk op prijzen

Schild

Een zwakke eindvraag zet de prijzen voor metalen onder druk, terwijl er sprake is van overcapaciteit en hoge voorraden. Dat is de belangrijkste conclusie uit de Metalenmonitor september 2012 van het Economisch Bureau van ABN Amro

ABN Amro bekijkt in zijn monitor de ontwikkelingen per metaal en constateert dat geen enkele soort zich aan de macro-economische malaise kan onttrekken. Zo is de prijs van aluminium sinds het begin van dit jaar met bijna 8% gezakt. Voorraden blijven hier op een hoog niveau en de kans is groot dat deze trend zich zal doorzetten, als gevolg van de afnemende vraag en een toenemend aanbod, aldus ABN Amro. Door de lage prijzen, hebben aluminiumproducenten met hoge vaste kosten, vooral in China het moeilijk.

Redactie | 07-09-12 | 12:58 | Link
Plaats een reactie