Deutsche Bahn betrapt koperdieven met ‘dna-spray’

DNA spray

Twee mannen zijn in het Duitse Neunkirchen (Saarland) opgepakt vanwege koperdiefstal. Doordat het metaal van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn met een ‘dna-spray’ was gemarkeerd, konden de dieven in de kraag worden gevat. Het zijn de eerste koperdieven die met behulp van het markeringsmiddel zijn gearresteerd in Duitsland. De dieven boden het gestolen metaal aan bij een schroothandel in Neunkirchen. Het bedrijf stelde de politie hiervan op de hoogte. De daders werden gearresteerd en in de cel gezet, aldus SpoorPro.

Het Nederlandse bedrijf SDNA Forensic Marking leverde dit markeringsmiddel aan Deutsche Bahn.
 Spoorbeheerder ProRail maakt al enkele jaren gebruik van het middel. Woordvoerder Simon Nab van SDNA Forensic Marking: “Het gaat om een spuitbus met een bestendige, transparante lak. Die wordt op de spooronderdelen gespoten.” In de lak zit een chemische code en metalen microdeeltjes. Met de code kan de politie het materiaal opsporen.

Redactie | 07-09-12 | 10:14 | Link
Plaats een reactie