Open dag VOVU maakt jeugd enthousiast voor metaal

Aanraken verplicht!

Wie nog denkt dat metaalbewerking smerig werk is, loopt grandioos achter. Dat was te zien tijdens de open dag van het 25-jarige bedrijf VOVU in Uden. “Nooit geweten dat hier zoveel high tech te vinden was”, zegt een bezoeker tegen directeur Peter Vogels. Hij en mede-oprichter Marcel van Vugt hadden geen tijd om lang te praten met de pers. Duizenden handen werden geschud en even zoveel felicitaties in ontvangst genomen. Niet alleen vanwege het jubileum, maar ook vanwege het prachtige technische bedrijf dat ze aan de Rietdekkerstraat hebben staan.

Dertig man personeel heeft VOVU en zaterdag liep dat allemaal in een mooi blauw overhemd trots te wezen. De drukte was enorm en familie, leveranciers, klanten en andere belangstellenden vergaapten zich aan de technische apparatuur. Ook was er veel jeugd. Het bedrijf had alle scholen aangeschreven. “Nu kunnen we nog vooruit, maar nieuw personeel vinden is lastig. We zijn door de jaren heen continue gegroeid. Het was een proces van ontwikkeling en research. We maken eigen producten en werken in opdracht. Er komt veel bij kijken. Deze dag is ook ter promotie van de metaalbranche en om jeugd enthousiast te maken voor het werken in een geavanceerd metaal- en kunststofverwerkingsbedrijf. Een wereld vol metaal, techniek en innovatie.

3 Dimensioneel

Alle facetten van het bedrijf kwamen aan bod. Naast logistiek, proces- en milieuaspecten kon iedereen zien hoe computergestuurde bewerkingsmachines gedetailleerde onderdelen produceren. Vanuit 3 dimensionele software worden de CNC draai- en freesmachines aangestuurd om ieder product nauwkeurig af te leveren. Ook dochteronderneming JRZ was open. Dat bedrijf vervaardigt geavanceerde schokdempers voor onder andere professionele race- en rallyauto’s. Die stonden er natuurlijk ook een paar.

Veranderingen

En ondertussen stonden Peter Vogels en Marcel Vugts te blinken. “We zijn al kameraden sinds de MTS. Toen we van school af moesten, zijn we samen gaan werken. Veel van de mensen die hier zijn, kennen we persoonlijk. Maar er loopt ook veel volk tussen dat wel eens wil zien wat hier gebeurt. Ook ouderen uit het vak. Die zien wat er allemaal is veranderd. En dat is veel, heel veel”, lacht Vogels. Zijn zoon volgt een technische opleiding. Of hij in de zaak komt, is nog de vraag maar, tijdens de open dag gaf hij trots zijn vrienden een rondleiding.

Redactie | 16-09-12 | 12:16 | Link
Plaats een reactie