Open dag VOVU Metaalbewerking

Aanraken verplicht!

Ter promotie van de metaalbranche en vanwege het 25 jarig jubileum organiseert VOVU Metaalbewerking b.v. een open dag. Op zaterdag 15 september, van 12.00 uur tot 16.00 uur, staan de deuren aan de Rietdekkerstraat 1 te Uden open voor iedereen. Naast relaties, vrienden en familie, zijn jongeren met toekomstplannen en geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen in de keuken van een geavanceerd metaal- en kunststofverwerkingsbedrijf. Een wereld vol metaal, techniek en innovatie.

Alle bezoekers krijgen een opdracht die hen door het bedrijf zal leiden. “Zo kan men met eigen ogen zien dat het werken in metaal interessant en specialistisch is”, aldus medeoprichter Peter Vogels. Alle facetten van het bedrijf komen aan bod. Naast logistiek, proces- en milieuaspecten kan men zien hoe computergestuurde bewerkingsmachines gedetailleerde onderdelen produceren. Vanuit 3 dimensionele software worden de CNC draai- en freesmachines aangestuurd om ieder product nauwkeurig af te leveren. Ook dochteronderneming JRZ opent zijn deuren. Dit bedrijf vervaardigt geavanceerde schokdempers voor onder andere professionele race- en rallyauto’s.

Door innovatieve investeringen is VOVU in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met een modern en veelzijdig machinepark. Dit innovatieve karakter heeft geleid tot vergaande geautomatiseerde processen. Tijdens de open dag wordt een machine in gebruik genomen met een robotsysteem. Deze koppelt afzonderlijk werkende machines aan elkaar, die onbemand kleine of grote series en complexe onderdelen produceren.

De producten van VOVU vinden hun weg naar wereldwijd opererende fabrikanten in verschillende branches, zoals de auto- en motorindustrie, scheepvaart, machinebouw, kranenbouw en schokdemperindustrie. Naast feestelijke activiteiten voor jong en oud zijn er tijdens de open dag verschillende eindproducten aanwezig. Zo is er een grote mobiele bouwkraan, die zichzelf op een aparte wijze op kan bouwen. Daarnaast zijn er verschillende auto’s en motoren aanwezig, zoals een professionele race- en rallyauto.

Redactie | 01-09-12 | 14:52 | Link
Plaats een reactie