Personeel Nederlandse Staal Unie voelt zich gedumpt

Medewerkers vragen om betere ontslagregeling

De medewerkers van de Nederlandse Staal Unie in Stampergat hebben maandag actie gevoerd voor een betere ontslagregeling, meldt Oproep Brabant. Moederbedrijf Reesink sluit de groothandel in constructiestaal, waardoor de 22 medewerkers hun baan in Stampersgat verliezen.

Het personeel krijgt een zeer lage ontslagvergoeding omdat Reesink dik twee jaar geleden de failliete Nederlandse Staal Unie overnam. Daardoor hebben de medewerkers formeel maar recht op een paar maanden ontslagvergoeding.

Het merendeel van het personeel werkt al meer dan 25 jaar voor de Nederlandse Staal Unie. In een petitie vroegen ze de directeur van Reesink om een betere regeling. Later deze week wordt hierover verder gepraat.

Redactie | 13-09-12 | 13:21 | Link
Plaats een reactie