Tata in hoger beroep over energietarief

Ka-ching!

Het geschil tussen Tata Steel en energieleverancier Tennet over het stroomtarief is nog steeds niet uit de wereld, meldt de IJmuider Courant. Het staalbedrijf wil een lagere prijs betalen voor de stroom en stapt opnieuw naar de rechter. De hoger beroepszaak speelt donderdag voor het Amsterdamse Gerechtshof.

Het geschil draait om de kosten die Tennet in rekening brengt voor het transport van energie via het net van de energiebeheerder. Tennet is de enige die het landelijk hoogspanningsnet mag beheren. Om te voorkomen dat Tennet zijn monopoliepositie misbruikt, stelde de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) enkele jaren geleden een transporttarief vast voor stroom. Dat is hoger dan Tata betaalde aan Continuon, de vorige electriciteitsleverancier.

Redactie | 18-09-12 | 10:01 | Link
Plaats een reactie