AMG sluit overeenkomst voor levering tantalum

Tantalum (Ta) grijs-wit metaal

Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft een langjarige overeenkomst gesloten met een industriële producent voor de levering van tantalum. Dat maakte AMG vrijdag bekend zonder financiële details te melden.

Tantalum is een metaalsoort die zeer resistant is tegen corrosie. Het metaal wordt veel gebruikt voor legeringen en voor onder meer laboratoriumapparatuur en elektronische producten, zoals mobieltjes en computers.

De levering loopt via het AMG-dochterbedrijf CIF Mineracao en het tantalum komt uit de Braziliaanse mijn Mibra. Een significant deel van de productie van die mijn zal worden geleverd aan de afnemer, aldus AMG. De leveringen starten in het tweede kwartaal van 2013. Het contract behelst onder meer aanzienlijke voorbetalingen in contanten.

Redactie | 19-10-12 | 12:18 | Link
Plaats een reactie