Bende veroordeeld voor diefstal metaalerts

Allememaggies...

De Gentse correctionele rechtbank heeft werkstraffen opgelegd aan vijf verdachten van de grootschalige diefstal van metaalerts bij het staalbedrijf ArcelorMittal Gent. Twee andere verdachten die niet kwamen opdagen, kregen een celstraf. De bendeleden moeten een bedrag van een half miljoen euro terugbetalen.

De dieven hadden het gemunt op ferroniobium, een erts voor de verrijking van metaal. Op 15 december 2010 werd twee ton ferroniobium gestolen op de terreinen van ArcelorMittal. De politie startte een onderzoek en kreeg een verdachte in het vizier, een 37-jarige man uit Lochristi. Bij een nieuwe diefstal van twee ton op 14 januari 2011 werden zes verdachten opgepakt.

Uit het onderzoek bleek dat de bende meerdere diefstallen pleegde. De verdachten zouden tussen 2008 en 2011 ongeveer 28 ton ferroniobium gestolen hebben. Het parket raamt de waarde van één ton op 18.000 euro. De hoofdverdachte kreeg 200 uur werkstraf opgelegd, hoewel het openbaar ministerie twee jaar cel had gevorderd. Vier andere verdachten werden veroordeeld tot werkstraffen die oplopen tot 150 uur. Twee verdachten die niet kwamen opdagen, kregen een celstraf van acht maanden en 18 maanden. De veroordeelden moeten een bedrag van een half miljoen euro aan schadevergoedingen en verbeurdverklaringen betalen.

Redactie | 22-10-12 | 11:34 | Link
Plaats een reactie