Beroepenrally voor de Metaal- en Technologiesector

Beroepenrally voor de Metaal- en Technologiesector

Zo’n 120 leerlingen tussen 11 en 14 jaar hebben deelgenomen aan de eerste ‘Beroepenrally voor de Metaal- en Technologiesector’ in Gent. De leerlingen mochten achter de schermen kijken van heel wat toeleveringsbedrijven van Volvo, waar ze een band leerden monteren of een lichtgevend popje maakten. ‘Het is tof om dit allemaal eens van dichtbij te zien, want ik zou later graag technisch ingenieur worden. Ik wil machines uitdenken en uittekenen die anderen dan in elkaar steken’, zegt Kadir Yildirim (11), uit het zesde studiejaar van school De Buurt. ‘Ik ben vooral geschrokken dat er in de fabrieken veel werk gedaan wordt door machines in plaats van mensen.’

Kadir is één van de 120 kinderen van de scholen De Buurt, Sint-Antonius, Middenschool II en Sint-Salvator die gisterochtend een rondleiding kregen in verschillende bedrijven in het Skaldenpark, zoals Brose, MCSyncro, Tower en Ti Automotive.

‘Dit project is zeer nuttig omdat onze jongeren zo zien hoe alles in de praktijk werkt’, zegt Robin Laureyns, die een groep eerstejaars van het Sint-Antonius begeleidt. ‘In de lessen hebben ze al leren solderen, maar in een bedrijf als Brose zien ze voor wat die techniek allemaal wordt gebruikt. Bovendien krijgen ze een beter beeld van verschillende beroepen en dat is goed voor later.’

De eerste Beroepenrally werd georganiseerd vanuit het actieplan sectorenoverleg Metaal en Elektrotechnische sector. Het sectorenoverleg werd in 2010 op gestart op initiatief van schepen van Economie Mathias De Clercq (Open VLD) en zijn collega van Werk Sofie Bracke (Open VLD).

Redactie | 10-10-12 | 12:39 | Link
Plaats een reactie