Gelijke rechten voor flex en vast in metaalsector

Ka-ching!

De Koninklijke Metaalunie en Randstad Payroll Solutions hebben afgesproken dat payrollkrachten voortaan onder dezelfde arbeidsvoorwaarden werken als medewerkers in vaste dienst. De CAO Metaal en Techniek wordt van toepassing op zowel de vaste als flexibele medewerkers van de leden van de KMU. De overeenkomst houdt in dat de flexwerkers bijvoorbeeld ook recht krijgen op een pensioenregeling, als de vaste medewerkers die ook krijgen. Bij de KMU zijn 14 duizend werkgevers aangesloten. Randstad en de KMU gaan samenwerken onder de naam MuFlex.

Michaël van Straalen, voorzitter KMU: ‘Wij merken dat er behoefte is onder onze leden aan meer flexibiliteit in het bedrijf, maar wel met goede arbeidsvoorwaarden. Met dat signaal wilden we wat doen.’ Chris Heutink, algemeen directeur Randstad Nederland, noemt de afspraken een innovatie. ‘Niet het dienstverband staat voorop maar de gelijke beloning van hardwerkende krachten in de metaal- en technieksector.’

Redactie | 10-10-12 | 11:36 | Link
Plaats een reactie