Jonge NL technici scoren hoog op Euroskills 2012

Euroskills - kampioenen kampioenen ole ole ole

Jong Nederland heeft laten zien dat we op het gebied van techniek volop meetellen in Europa. Tien gouden medailles werden uitgereikt, acht keer zilver en zes keer brons op Euroskills 2012 in het Belgische, Spa-Francorchamps.

In Spa-Francorchamps werden Robin van Wijngaarden (CNC-verspanen) en Richard Grootjans (CAD-tekenen) Europees kampioen. Het installatieteam bestaande uit Jeroen Hoogstraten, Klaas Brakke en Hans Verhoeven scoorde goud gescoord net als de deelnemers Anne de Bruijne en Anne met Brian Timmerman (schoonmaken/ het beste schoonmaakteam).

Zilver was er voor de robottechnici Leon Coppens en Ruud Rooijakkers (robotica). Brons ging naar de landbouwmechanicus Michel van de Loo. En met een puntentotaal van 550 was CAD-tekenaar Richard Grootjans de best presterende Nederlander van EuroSkills (best of nation).

Behalve een gouden, zilveren en bronzen medaille werden ook medailles uitgereikt voor excellent vakmanschap aan 23 Nederlandse deelnemers. In totaal namen 403 jongeren deel aan EuroSkills, onder wie 31 Nederlanders.

Redactie | 19-10-12 | 12:40 | Link
Plaats een reactie