PMT: kortingsmaatregelen noodzakelijk

Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT)

De financiële positie van PMT, het pensioenfonds voor de Metaal en Techniek, herstelt zich onvoldoende. Kortingsmaatregelen blijven noodzakelijk, maakte het fonds donderdag bekend.

De dekkingsgraad is aan het einde van het derde kwartaal uitgekomen op 91,2 procent, vergeleken met 85 procent in het tweede kwartaal. Daarmee blijft dekkingsgraad, dat de verhouding weergeeft tussen het vermogen van een pensioenfonds en de toekomstige financiële verplichtingen, ruim onder de wettelijk vereiste 105 procent.

‘Ondanks het lichte herstel van de dekkingsgraad blijft de dekkingsgraad van PMT achter op het herstelplan. Daarbij moet PMT circa 1 procent extra reserveren voor de weer opnieuw gestegen levensverwachting’, aldus het pensioenfonds. Dat maakt volgens PMT dat de eerder aangekondigde kortingsmaatregel van 7 procent per 1 april 2013 steeds waarschijnlijker wordt.

Redactie | 22-10-12 | 11:10 | Link
Plaats een reactie