The Voice of God voorkomt metaaldiefstal

the Voice of God

Engelse kerken maken sinds een half jaar gebruik van het beveiligingssysteem The Voice of God. Dit systeem voorkomt diefstal van metaal (met name lood), waar de kerken tot voor kort massaal doelwit van waren. Metaaldiefstal bij kerken is een groot probleem in Engeland. In Nederland verdwijnt er vooral koper van de kerkdaken, aldus Spirit24 Nieuws/IKON.

In 2011 is er voor meer dan 30 miljoen euro aan metalen van de kerkdaken ontvreemd. Een verzekeringsmaatschappij besloot daarom het beveiligingssysteem The Voice of God the installeren in de honderd meest bestolen kerken in Engeland. Met succes. Sinds de installatie van het systeem is het aantal aangiftes gedaald. Dit jaar zijn er tot nu toe 650 claims ingediend, vorig jaar rond deze tijd waren dat er meer dan 1600.

Redactie | 26-10-12 | 12:45 | Link
Plaats een reactie