Internationale ambities? Zo zet u studenten in…

Opweg naar zakelijk wereldheerschappij

In het buitenland liggen veel kansen te wachten voor metaalondernemers. Het structureel ontwikkelen van de export kost tijd en geld, maar kan ook een enorme bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf en de spreiding van bedrijfsrisico’s. Met het inzetten van studenten kunnen bedrijven tegen zeer lage kosten een aanzet geven tot de eerste stappen op de internationale markt.

De studenten “International Business & Languages” van Avans Hogeschool staan in de startblokken om vanaf februari in kleine groepjes gedurende vijf maanden voor metaalbedrijven een buitenlandse markt te onderzoeken en de entree op de buitenlandse markt voor te bereiden.

Metaalunie en Avans Hogeschool trekken hierbij samen op om ondernemers op weg te helpen met het bewerken van nieuwe buitenlandse markten en de link te leggen tussen studenten en het mkb. Omdat het (markt)onderzoek wordt uitgevoerd op Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, wordt een ieder verzocht om voor dit onderzoek een contactpersoon aan te stellen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Metaalunie / Team Internationaal, via internationaal@metaalunie.nl en 030 – 605 33 44.

Organisaties die specifiek geinteresseerd zijn in een marktonderzoek in Brazilië kunnen deze tegen kostprijs laten uitvoeren door Research Project Maastricht (RPM). Het komende jaar zal namelijk het huidige team, bestaande uit 14 studenten met verschillende studierichtingen, vier maanden naar Brazilië vertrekken (pdf-brochure). RPM ondersteunt bij het uitbreiden van kennis over, en activiteiten naar, Brazilië door middel van het uitvoeren van bedrijfsspecifiek onderzoek voor (metaal)bedrijven naar de kansen in de Braziliaanse markt. Uiteindelijk zal het onderzoek volledig afhankelijk zijn van de vragen die het bedrijf heeft over de Braziliaanse markt. Voorbeelden van onderzoek zijn bedrijfsspecifieke concurrentieanalyses, analyse van wet- en regelgeving, investeringsmogelijkheden, het identificeren van distributiekanalen, import/export mogelijkheden of mogelijke plaatselijke businesspartners. Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met Joris Valks, team Reserach Project Maastricht, via j.valks@researchproject.nl, tel. 043 – 388 39 31.

Redactie | 08-11-12 | 13:24 | Link
Plaats een reactie