Promotie voor werken in de techniek slaat aan

Rechterhanden gevonden

Het gaat helemaal goed komen met de techniek. Tenminste, dat is wat geconcludeerd kan worden als de instroomcijfers van opleidingen worden bekeken.

De grote bedrijfsopleidingen Smeot in Hengelo en Remo West Twente in Rijssen, melden tientallen procenten extra instroom van leerlingen. De betrokkenen denken dat de toegenomen interesse te maken heeft met de jarenlange promotie van technische beroepen. Het nieuwste project is onlangs gepresenteerd in Hengelo. Vmbo-leerlingen van drie grote scholengemeenschappen OSG Hengelo, SG Twickel en SG De Grundel krijgen technieklessen bij de Smeot.

Daarmee wordt een groot probleem ondervangen op de huidige vmbo’s. Die hebben steeds minder geld om dure technieklokalen overeind te houden. Leerlingen komen daardoor minder met techniek in aanraking. De Smeot heeft wel goed ingerichte technieklokalen met dure apparatuur. Daar kunnen nu ook vmbo-leerlingen terecht. Volgens directeur Rob Swennenhuis van de Smeot, zitten de 500 metaalbedrijven in Twente te springen om personeel. “Leerlingen kiezen niet meer opleidingen voor de fun, maar gaan voor de zekerheid van een baan.

Lees het volledige verslag in de print-editie van de Twentsche Courant Tubantia van vandaag.

Redactie | 08-11-12 | 09:28 | Link
Plaats een reactie

Reacties

PROMOTIE had ik opgevat als eindelijk een andere waardering en blijvend respect voor vakmensen! Ik heb dat 40 jaar of meer zien verdwijnen in ons land. Ten gunste van managementloopbanen. Mijn kinderen (3 ingenieur) kregen te horen dat promotie alleen in management kon! En dát is noodzakelijk, maar onbelangwekkend voor een goede technicus! Ik heb bedrijfsscholen moeten sluiten. Siemens verplaatst oostwaarts omdat we geen vaklui hebben!

Arie Stuijt | 10-11-12 | 10:18