3 meest gelezen artikelen op demetaal.nl 2012

Knal!

2012 is nu echt bijna voorbij. Het is daarom tijd voor een korte terugblik op afgelopen jaar. In het voorbije jaar publiceerde demetaal.nl over diverse onderwerpen op het gebied van metaal, techniek en bedrijfsvoering. Van droomprojecten tot kenniscentra en over diverse vacatures en een bomvolle agenda. Maar wat waren nu meest gelezen artikelen op demetaal.nl?


Nummer 1:

3D-geprinte balken 10.000 keer sterker dan staal

Een team onderzoekers uit Europa heeft aangetoond dat de dichtheid van grote constructies drastisch kan worden verminderd indien zij ontworpen zijn volgens een fractal patroon. De onderzoekers hebben een manier uitgewerkt om de optimale “hiërarchische structuur” uit een bepaald materiaal te berekenen zodat deze een gegeven belasting kan weerstaan​​. Zij beweren dat het gebruik van dergelijke technieken kunnen helpen bij het ​​bouwen van zeer efficiënte dragende constructies die kunnen worden gebruikt in zonne-zeilen, kranen of andere lichtgewicht-maar-sterke constructies. Lees meer…

Nummer 2:

Toename aantal faillissementen in metaalbranche

Het aantal faillissementen in de industrie zal dit jaar met meer dan 25 procent stijgen tot 950. Dat verwacht het Economisch Bureau van ING. Volgens de bank zal de productie dit jaar met 1,5 procent afnemen en in 2013 hooguit ,,zeer licht groeien”. In 2011 groeide de productie nog met 3 procent. Lees meer…

Nummer 3:

Promotie voor werken in de techniek slaat aan

Het gaat helemaal goed komen met de techniek. Tenminste, dat is wat geconcludeerd kan worden als de instroomcijfers van opleidingen worden bekeken. Lees meer…

Redactie | 30-12-12 | 13:18 | Link
Plaats een reactie