Bedrijven investeren 319 miljoen in onderzoek

Ka-ching!

Ruim 1.500 bedrijven gaan samen met onderzoeksinstellingen als NWO, DLO, TNO en universiteiten onderzoeken doen in de topsectoren. De bedrijven trekken voor die onderzoeken €319 miljoen uit. Op de inleg van de bedrijven legt het kabinet €83 miljoen bij. Dit schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) aan de Tweede Kamer. “Het bedrijfsleven draagt niet alleen bij aan onderzoek dat dicht bij de markt staat maar ook aan fundamenteel onderzoek, met name onderzoek uitgevoerd door universiteiten”, zo schrijft Kamp in de brief.

Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI)

De afgelopen maanden hebben ondernemers en wetenschappers in zogenaamde Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) gekeken welk onderzoek, van fundamenteel tot dicht bij de markt staand, zij in 2013 samen gaan doen en hoeveel geld ze er aan willen besteden.

Ook voor kleine bedrijven

Wanneer bedrijven geld steken in gezamenlijk onderzoek met kennisinstellingen, doet het kabinet daar 25% bovenop. Om dit ook voor kleine bedrijven aantrekkelijk te maken is die toeslag zelfs 40% over de eerste €20.000.

TKI-toeslag

De 9 topsectoren hebben voor €83 miljoen aan TKI-toeslag aangevraagd bij het ministerie voor onderzoek door onderzoeksinstellingen èn bedrijven. Ongeveer 35% hiervan gaat naar fundamenteel onderzoek. Vanaf 2014 maakt het kabinet €110 miljoen extra vrij voor onderzoek binnen de TKI’s waardoor het budget dan groeit naar €200 miljoen.

Rijksoverheid Topconsortia voor Kennis en Innovatie-tabel

Redactie | 17-12-12 | 08:30 | Link
Plaats een reactie