De Nationale Wetenschapsquiz 2012

De Nationale Wetenschapsquiz

Wie wordt dit jaar de knapste kop, de beste bolleboos en de scherpzinnigste slimmerik? NWO en VPRO organiseren voor de negentiende keer De Nationale Wetenschapsquiz. Op zondagavond 30 december wordt de quiz uitgezonden op televisie. Dit jaar strijdt een team van topsporters tegen een team van wetenschappers. Vijftien pittige vragen moeten uitwijzen wie de knapste koppen zijn. Ook u kunt thuis meedoen!

Dit jaar is de VPRO alweer bezig met de 19de editie van de Nationale Wetenschapsquiz. Lottie Hellingman en Rob van Hattum zullen de meest interessante en spectaculairste proefjes aan jullie laten zien. Dit keer is het een titanenstrijd tussen een team van wetenschappers en een team van topsporters. Wie zal er winnen?

Hoe doet u mee?

De quizvragen zijn bekend. Ga naar www.nwo.nl/quiz en vul daar uw antwoorden in. De beste inzenders winnen een mooie reis inclusief een bezoek aan een wetenschappelijk instituut!

De antwoorden

Kijk voor de antwoorden naar de Nationale Wetenschapsquiz 2012. Deze wordt op 30 december uitgezonden om 22.10 uur op Nederland 2. De quiz wordt gepresenteerd door Lottie Hellingman, die wordt bijgestaan door Rob van Hattum. De uitslag is na afloop op teletekst en in de VPRO-gids terug te vinden. Een uitgebreide toelichting volgt op www.nwo.nl/quiz.

Juniorquiz

Wilt u zien hoe de kinderen het eraf brengen? Of ben je nog niet groot genoeg voor de seniorquiz? Kijk dan op Tweede Kerstdag om 17.00 uur op Nederland 3 naar de Nationale WetenschapsQuiz Junior.

Redactie | 10-12-12 | 08:09 | Link
Plaats een reactie