Gastcollege Walter Lewin nu online te bekijken

Walter Lewin met 'slingerende' sloopkogel

Op 26 november 2012 demonstreerde de befaamde MIT-hoogleraar Walter Lewin in Delft een aantal experimenten voor ruim 1000 middelbare scholieren. De videoregistratie van dat college is nu online te bekijken. Lewin en de studievereniging voor Technische Natuurkunde willen met deze lezing Nederlandse scholieren enthousiasmeren voor de natuurkunde.

De Emeritus professor maakt de natuurkunde begrijpelijk met spectaculaire demonstraties. Zijn colleges worden op het internet jaarlijks door ongeveer twee miljoen mensen bekeken. Eén van zijn vele bewonderaars is Bill Gates. Vorig jaar was hij in Nederland voor een gastcollege aan de TU Delft en werd hij bij het brede publiek bekend als gast in De Wereld Draait Door. Inmiddels verscheen zijn boek ‘For the love of physics’ vertaald als ‘Gek op Natuurkunde’.

Lewin was zelf als student in Delft (bestuurs-)lid van de vereniging. Het was de eerste keer in zo’n 40 jaar dat Lewin college gaf in het Nederlands.

Bekijk het gastcollege via Collegerama.

Redactie | 14-12-12 | 11:55 | Link
Plaats een reactie