Kabinet wil pact tegen tekort aan technici

Minister Henk Kamp - © ANP

Om het tekort aan technisch personeel tegen te gaan, wil het kabinet al in gang gezette projecten uitbreiden die het onderwijs in de techniek beter laten aansluiten op de wensen van de bedrijven.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaf maandagavond aan dat hij de plannen, die hij een pact noemt, in april 2013 in de Kamer zal presenteren. Goede dingen die nu al in de regio gebeuren, wil hij elders ook onder de aandacht brengen. En hij wil te weten komen waar bedrijven behoefte aan hebben.

‘Er is een hoop goede wil en die gaan we uitwerken’, zo reageerde Kamp op het voorstel van de VVD om te gaan praten met stichting TechniekTalent, die ervoor wil zorgen dat er op 7000 onderwijsinstellingen capabele techniekcoaches komen.

De verwachting is dat het tekort aan goed opgeleide technici in 2016 zal zijn opgelopen tot meer dan 150.000. Bron: ANP.

Redactie | 18-12-12 | 00:07 | Link
Plaats een reactie

Reacties

En het zal blijven oplopen als de oorzaken onbehandeld blijven. Het lijkt of het landsbestuur met blindheid is geslagen. Wie komt anders op het idee aan het bedrijfsleven te vragen wat zij willen! Het is sinds 1960 algemeen bekend dat het bedrijfsleven dat niet weet. Terecht, wat waarom zouden zij dat weten? En vooral hoe? Dat an de goede wil geloof ook ik. Uiteraard lopen ‘werkgevers’ over van goede wil als zij “iets voor niets’ kunnen krijgen dat wellicht bruikbaar is te maken. 7000 capabele techniekcoaches? Die zullen in Duitsland of Polen gehuurd moeten worden want wij kunnen er niet zoveel hebben en opleiden, mits je geslaagd werft, duurt ongeveer 5 jaar. Terwijl de 50 plus technici toenemend thuis zitten … hun goede wil doet er dus niet zo toe.

Arie Stuijt, VG-PME | 18-12-12 | 05:47