Overleg over reorganisatie Tata Steel gestopt

TATA STEEL reorganisatie

De ondernemingsraden van Tata Steel in IJmuiden hebben het overleg met de directie over een grote reorganisatie opgeschort. De ondernemingsraad noemt de plannen van de directie ” slecht onderbouwd en vooral gericht op het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen”. Dat maakten zij woensdag bekend. De komende weken wordt de ontstane situatie met het personeel besproken.

Volgens de ondernemingsraden moeten de plannen juist meer gericht zijn op het versterken van de concurrentie positie van Tata Steel. Medewerkers zouden na de reorganisatie meer moeten overwerken. De ruimte voor opleiden van personeel zou worden verkleind en medewerkers zouden minder verlof kunnen opnemen. Het personeel van het staalbedrijf heeft daar grote moeite mee.

Ongeveer veertig leden van FNV Bondgenoten die werken bij Tata Steel houden flyeracties bij de poort van Tata Steel in IJmuiden. Zij zijn verontwaardigd over de manier waarop het plan “Beter Werken” wordt uitgevoerd. Ze betitelen het plan dan ook als een ‘ordinaire FTE-reductie’. In de flyer (PDF )staat te lezen: “Het plan Beter Werken ontaardt in een ordinair bezuinigingsplan. Het gaat allang niet meer om een efficiĆ«ntieslag om in een concurrerende markt overeind te blijven. Kost-wat-het-kost moeten de ftedoelstellingen gehaald worden. Vooral de productiemedewerkers en de relatief laag geschoolde werknemers in de kantooromgeving worden daarbij onevenredig zwaar getroffen”.

Binnenkort volgen er kantinebijeenkomsten en op 4 februari is er een ledenvergadering van FNV Bondgenoten over de nieuwe cao en wat de werknemers verder gaan doen tegen deze uitvoering van ‘Beter werken’. Bij Tata Steel werken er ongeveer 9.500 mensen.

Redactie | 10-01-13 | 10:18 | Link
Plaats een reactie