Opent ook uw bedrijf de deuren voor meisjes?

Beta, techniek of ICT niks voor meisjes? Natuurlijk wel! Fotografe: Liesbeth Dingemans/VHTO.

Robots programmeren, zonnecellen testen, haaien ontleden, klokken lassen, DNA zichtbaar maken, apps ontwerpen, vliegtuigjes in elkaar zetten en camera’s bedienen: het gebeurt allemaal tijdens Girlsday!

Doe als organisatie ook mee aan Girlsday 2013 op donderdag 25 april en laat meisjes de uitdaging en het plezier van bèta(wetenschap), techniek en ICT ervaren tijdens dit landelijke evenement van VHTO!

Wat is Girlsday?

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april: in 2013 is dat op donderdag 25 april. Tijdens Girlsday openen tal van technische bedrijven, science centra en (hoger onderwijs)-instellingen hun deuren voor meisjes, waar ze kunnen deelnemen aan interessante activiteiten en kennismaken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Waarom is het belangrijk dat uw bedrijf of school meedoet?

Veel vrouwelijk bèta/technisch talent gaat verloren, vaak omdat meisjes geen idee hebben van wat een technisch beroep inhoudt. Deelname aan Girlsday kan helpen de blik van deze meisjes op techniek te verbeteren en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Bekend maakt bemind, dus meisjes zullen eerder voor bèta, techniek of ICT kiezen als zij hier kennis mee hebben gemaakt. Bedrijven die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan Girlsday hebben ervaren dat de betrokkenheid en de bereidheid van medewerkers om zich in te zetten voor de toekomstige generatie groot is. Het wordt als positief ervaren om contacten met scholen in de omgeving te onderhouden en het maatschappelijke engagement dat uit deelname blijkt is positief voor het bedrijfsimago.

Op deze pagina vindt u de scholen, bedrijven en instellingen die zich al hebben aangemeld voor Girlsday 2013. Ook meedoen? Aanmelden kan hier op de website van Girlsday.

Redactie | 06-02-13 | 12:18 | Link
Plaats een reactie