‘Vanaf april: eerlijker kans op overheidsopdrachten’

Eenmaal, andermaal, en toegewezen

De nieuwe Aanbestedingswet treedt 1 april in werking. Ondernemers krijgen dan een nieuwe, eerlijker kans om overheidsopdrachten binnen te halen. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn opgelucht dat deze nieuwe aanbestedingsregels, waarover jaren is gediscussieerd, eindelijk worden ingevoerd. Het besluit werd deze week door minister Kamp van Economische Zaken in de Staatscourant gepubliceerd.

Faire inspanning

Dankzij de nieuwe Aanbestedingswet maken ondernemers een eerlijke kans op overheidsopdrachten, tegen een faire inspanning, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemingsorganisaties hebben zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor deze rechtvaardiger wet. Hierdoor kunnen opdrachten vanaf 1 april niet meer nodeloos groot gemaakt worden. Ook mogen er geen onredelijke omzeteisen meer worden gesteld.

Regels en normen

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de Gids Proportionaliteit. Hierin staan duidelijke regels voor aanbestedende diensten met betrekking tot normen voor eisen die zij mogen stellen aan bedrijven die meedingen naar opdrachten. Bijvoorbeeld ten aanzien van relevante ervaring en grootte van het bedrijf.

Minder papierwerk

Verder voorziet de nieuwe Aanbestedingswet in de wens tot minder papierwerk voor ondernemers. Administratieve processen worden efficiƫnter ingericht. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland kan vooral het midden- en kleinbedrijf (mkb), dat nu in veel gevallen minder goede toegang heeft tot opdrachten, van de nieuwe regels profiteren. Bron: MKB-Nederland.

Redactie | 26-02-13 | 18:34 | Link
Plaats een reactie