Verlaging btw op verbouwingen en renovatiewerken

Geld

Onlangs heeft het kabinet afspraken gemaakt om de problemen op de woningmarkt aan te pakken. Een belangrijke maatregel daarbij is het zorgen voor een investeringsimpuls voor de woningmarkt en de bouw. Het btw-tarief op arbeidskosten bij verbouwingen en onderhoud van woningen in de bestaande bouw gaat omlaag van 21% naar 6%. De maatregel is onderdeel van het woningmarktakkoord.

Let op!

Hoe deze regeling er exact uit zal komen te zien is op dit moment nog niet bekend. Het is mogelijk dat de regeling gelijk zal zijn aan de tijdelijke regeling die gold in de periode van 1 oktober 2010 tot 1 juli 2011. Destijds gold het verlaagde tarief voor renovatie en herstel van woningen. Het verlaagde tarief was toen uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten van de werkzaamheden (niet op materialen). De verlaging gaat in per 1 maart 2013. De verlaging is tijdelijk en duurt tot 1 maart 2014.

Voor 1 maart 2013 publiceren het ministerie van Financiën en de Belastingdienst meer informatie over deze maatregel. Metaalunie-leden kunnen voor vragen contact opnemen met het Team Bedrijfseconomisch en Fiscaal ledenadvies of een mail sturen naar bedrec@metaalunie.nl

Redactie | 18-02-13 | 19:32 | Link
Plaats een reactie

Reacties

Ik ben heel benieuwd naar de effecten van deze maatregel. Zoals vandaag wederom in de nieuwsberichten is gebleken , is het probleem op de huizenmarkt een probleem wat andere west Europese landen niet kennen. Nederland zal kordaat moeten optreden om te voorkomen dat we achter blijven op de rest van Europa.

Koos Hofman | 22-02-13 | 00:11