Waardering voor duurzaamheid van metaal neemt toe

Duurzaamheid

Metaal begint de waardering als duurzaam bouwmateriaal te krijgen die het verdient. Dat blijkt uit de jongste uitgave van NIBE’s basiswerk ‘Milieuclassificatie Bouwproducten’. Koninklijke Metaalunie is blij dat metaal nu de juiste erkenning krijgt.

In eerste vergelijkingen, jaren geleden, werd metaal in bepaalde omstandigheden als minder goede keuze geclassificeerd. Dat is nu veranderd, in de loop van de jaren zijn rekenmodellen steeds nauwkeuriger en realistischer geworden. Metaal is in bepaalde draagconstructies het minst belastend voor het milieu.

De uitgave van NIBE is gebaseerd op de Nationale Milieudatabase en aangevuld met een aantal milieueffecten die belangrijk zijn om een compleet beeld te krijgen, zoals landgebruik, ecologie, hinder, gezondheid, enz. Het heeft als doel een bijdrage te leveren aan het verminderen van de materiaal gebonden milieubelasting, door architecten, bouwers en ontwikkelaars te stimuleren systematisch te kiezen voor materialen met een zo laag mogelijke milieubelasting. Metaal blijkt een goede en vaak zelfs beste keuze! Bron: Metaalunie.

Redactie | 18-02-13 | 19:23 | Link
Plaats een reactie