B&G opent vestiging in Duitsland

B&G Duitsland

Met hun kwalitatief hoogstaand hekwerk en innovatieve poorten bouwde B&G Hekwerk de afgelopen jaren internationaal een stevige concurrentiepositie op. Qua export lag de focus vooral op Scandinavië en het Duitse Ruhrgebied. Dit jaar gaat de specialist in terreinbeveiliging zich ook richten op het zuiden en zuidwesten van Duitsland. Om nieuwe klanten daar optimaal te ontzorgen, openden ze onlangs een nieuwe vestiging in het Duitse Überherrn.

De nieuwe locatie is de derde vestiging van het jubilerende hekwerkbedrijf – B&G bestaat 50 jaar. Vanuit de andere twee vestigingen in Best en Mechelen bedient B&G de Nederlandse en Belgische eindmarkt met een compleet assortiment aan hekwerk, terreinbeveiliging en toegangsbeheer. In de hoofdvestiging in Best zijn daarnaast de moderne productie- en assemblagefaciliteiten en de eigen research & development afdeling ondergebracht.

Sales & service

De leiding van de nieuwe locatie komt in handen van rayonmanager Markus Motsch. Hij zal zich samen met zijn team richten op sales en serviceverlening. Ook houdt hij producten op voorraad voor snelle distributie. Directeur Arthur van der Graaf legt uit waarom B&G in Überherrn voor een andere opzet kiest dan in Nederland en België: “Net als Scandinavië is Duitsland voor ons een distributiemarkt. We kunnen en willen eindklanten in deze landen niet rechtstreeks bedienen vanuit Best. In Scandinavië werken we daarom samen met enkele grote distributeurs. In Duitsland zit de markt anders in elkaar.” De markt van onze oosterburen is volgens Van der Graaf erg versnipperd. “Naast enkele grotere spelers zijn er vooral heel veel kleinere hekwerkbedrijven actief”, vertelt Van der Graaf. “Die produceren niet zelf en hebben vaak geen eigen vrachtwagens om schuifpoorten te vervoeren. Hen gaan we op hun wenken bedienen. Met onze eigen vrachtwagens met kraan leveren we de poorten en hekwerken voor hen af op de bouwplaats. Die service combineren we met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zo verwachten we een voet tussen de deur te krijgen.”

Kwaliteit

Een ander kenmerk van de Duitse markt is de hoge kwaliteitseis. “Met onze A-Liner en Speed-Liner schuifpoorten sluiten we daar mooi op aan”, meent Van der Graaf. “Onze poorten zijn bijvoorbeeld erg betrouwbaar. Dat komt mede door de besturingssystemen die we samen met het Duitse bedrijf Feig hebben ontwikkeld. Daarnaast onderscheiden ze zich door een hoge openingssnelheid van 72 cm/s voor een enkele poort en 1,5 m/s voor een dubbele poort. Ook belangrijk: ze zijn binnen een uur plug-and-play te monteren.” Van der Graaf benadrukt nog eens dat alle producten van B&G aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. “Ze worden met geautomatiseerde machines geproduceerd en zijn TÜV-gecertificeerd. Dat laatste is erg belangrijk in Duitsland. B&G is daarnaast ISO 9001 gecertificeerd voor zijn kwaliteitsbeleid. Ook poedercoaten we al onze producten volgens Qualicoat.”

‘Sonderangebot’

In Duitsland verwacht B&G in eerste instantie veel van de combinatie A-Liner en dubbelstaafs draadmatten. Dat blijkt ook uit het mooie ‘Sonderangebot’ dat B&G de markt in stuurde: een compleet uitgevoerde A-Liner met elektrische aandrijving en afstandsbediening voor een zeer scherpe prijs. Maar B&G beperkt zich in Duitsland niet alleen tot poorten en draadmatten. Net als in Nederland bieden ze de Duitse klant een compleet assortiment hekwerkproducten. Van der Graaf: “Ze kunnen bij ons terecht voor alles van draad- tot spijlhekwerk als ook van draai- en schuifpoorten tot specials. Kortom, B&G ontzorgt ook haar distributieklanten in Duitsland via one-stop-shopping.”

Toekomst

Überherrn ligt aan de Duitse kant van de Frans-Duitse grens, halverwege tussen Saarbrücken en Metz. Die locatie is niet toevallig gekozen. “Op termijn kan ook Noordoost- Frankrijk een interessante markt voor ons zijn.” zegt Van der Graaf. Maar dat is voor later zorg. De prioriteit lag de laatste maanden bij het ‘up and running’ krijgen van de nieuwe vestiging en het bewerken van de Duitse markt. Dat is gelukt. Van der Graaf: “Als binnenkort de sneeuw weg is, staan we klaar voor onze Duitse klanten.”

Redactie | 27-03-13 | 10:07 | Link
Plaats een reactie