Dezentjé nieuwe voorzitter RvA TechniekTalent.nu

Techniek Talent

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (voorzitter van FME) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Advies van de Stichting TechniekTalent.nu. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van alle relevante organisaties in de techniek (45.000 bedrijven, 900.000 werknemers) met één gemeenschappelijk doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. TechniekTalent.nu doet dit door de krachten te bundelen, verbindingen te leggen en succesverhalen te vermenigvuldigen. En dat is hard nodig, want de komende jaren zijn meer dan 150.000 goed geschoolde technici nodig om de economische motor van Nederland draaiend te houden.

Overige leden van de Raad van Advies zijn Titia Siertsema (Voorzitter UNETO-VNI), Arend van Wijngaarden (voorzitter CNV Vakmensen), Jacqie van Stigt (landelijk onderhandelaar Metaal & Techniek FNV Bondgenoten), Jules Croonen (HRVP Benelux en Frankrijk Shell) en Bertho Eckhardt (Voorzitter BOVAG). De nieuwe Raad van Advies levert een bijdrage aan de strategische koers van het samenwerkingsverband en speelt een initiërende rol als verbinder van vele private èn publieke initiatieven. De Raad van Advies van TechniekTalent.nu adviseert het bestuur en voert de lobby aan richting overheid, politiek en andere samenwerkingspartners.

TechniekTalent.nu is als uitvoeringsorganisatie namens acht technische branches actief in techniekpromotie, het bevorderen van een goed imago van de branche, en het behoud van (jonge) vakmensen binnen de sector. Uit ervaring weten we dat door samenwerking de effectiviteit aanmerkelijk vergroot. Een bewijs daarvan is het nieuwste initiatief http://www.techniekbeeldbank.nu/.

Ineke Dezentjé Hamming is voorzitter van Vereniging FME-CWM, ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in Nederland. Daarvoor was zij o.a. politica voor de VVD en lid van de Tweede Kamer.

Redactie | 09-04-13 | 12:19 | Link
Plaats een reactie