King Metaal breidt uit met 260ton Ermak kantpers

Ermak SuperBend kantbank

Aan het Friese King Metaal Machinefabriek lijkt de crisis voorbij te gaan. Het bedrijf investeerde de afgelopen jaren in een nieuwe freesbank, een bewerkingscentrum, een lasrobot en kort geleden installeerde Landré ook nog een nieuwe Ermak kantpers bij de Friese onderneming. Directeur eigenaar Tjerk Kingma: “Met onze huidige kantbanken liepen we met maximaal 150 ton buigcapaciteit tegen beperkingen op. Met deze vierassige Ermak SuperBend kantbank beschikken we nu over 260 ton buigcapaciteit en kunnen we werkstukken tot 4.100 mm buigen. Daarmee kunnen we niet alleen grotere, maar vooral ook dikkere plaat, met name staal en RVS verwerken.”

Dienstverlening

King Metaal werkt ondermeer voor de offshore, transportsector, food industry en scheepsbouw. Het bedrijf werkt projectmatig en wil daarin niet afhankelijk zijn van derden. King Metaal beschikt daarom over een groot machinepark met ruime capaciteit en vakmensen die meerdere disciplines beheersen. Met deze brede dienstverlening onder één dak lukt het King Metaal zowel de levertijden als de prijzen strak te houden. Tjerk Kingma: “Wanneer je voor een project componenten buiten de deur moet laten maken, duurt dat al gauw 3 tot 4 weken. Bovendien voer je daarmee de kostprijs op en door optelling van marges prijs je jezelf uit de markt. Omdat we alle bewerkingen in eigen huis uitvoeren, kunnen we de levertijden beter in de hand houden en ook garanderen.”

EuroBlech

Kingma en controller Bergsma hadden de Ermak kantbanken al op de EuroBlech opgemerkt. Tjerk Kingma: “De degelijke kwaliteit en de nette afwerking vielen ons direct op en ook de prijs paste in ons wensenplaatje. Als machinebouwers kunnen we zelf prima inschatten of een machine degelijk gebouwd is. Ermak bouwt al meer dan dertig jaar machines met hoogwaardige Europese componenten. Een fabrikant die veel verstand van machinebouw heeft. Voor ons straalt dat duidelijk vertrouwen uit.” Ook de service was voor King Metaal een belangrijk criterium bij de investering. “We wilden ook dat de machine door een goede service-organisatie ondersteund kon worden. Landré kennen we als een degelijke firma met een lange staat van dienst, waarvan we ook op langere termijn een goede ondersteuning kunnen verwachten.”

Efficiëntere techniek

De Ermak Speedbend 4100/260 heeft gesynchroniseerde cylinders en servo aansturing op de X en R as en is uitgerust met een Delem CNC-besturing, compleet met grafisch touchscreen die de buigvolgorde aangeeft, ruime geheugen capaciteit, enz. Tjerk Kingma: “De nieuwste techniek werkt toch weer een stuk efficiënter dan wat we gewend zijn. Twee operators kunnen er inmiddels mee lezen en schrijven en dat gaan we geleidelijk uitbouwen, zodat meerdere medewerkers straks ook aan de Ermak mogen werken.”

Redactie | 02-04-13 | 14:22 | Link
Plaats een reactie