Video robotlassen bij OBS Constructie BV

De lasrobot van OBS Constructie is inmiddels succesvol in gebruik genomen. Het is een nieuwe ABB robot werkend op een 8 meter lange track waarbij we gebruik maken van twee lasplekken voorzien van twee manipulatoren aan de ene zijde en meerdere flexibele werk posities aan de andere zijde. OBS gaat niet alleen lassen met deze robot. Een groot deel van de tijd wordt deze ingezet voor de R&D afdeling van OBS machinebouw om nieuwe innovatieve handelingen uit te voeren en te testen. Tevens behoren in de toekomst diverse assemblage werkzaamheden tot de mogelijkheden. De lasafdeling van OBS Constructie is de laatste tijd hard gegroeid en houdt zich steeds meer bezig met het lassen van grotere series zoals frames, beugels, machine onderdelen e.d.

Deze lasrobot zorgt voor een continu hoge laskwaliteit waar wij en onze cliënten veel waarde aan hechten. Dit is de grootste reden waarom OBS Constructie ervoor heeft gekozen om te investeren in deze lasrobot. Tevens kunnen we over de gehele 8 meter van de track laswerk kwijt! Dit is vooral voor de weg en waterbouw, offshore, scheepsbouw,standbouw,tuinbouw en machinebouw interessant.

Vooral omdat in deze branches veel serie werk met grotere afmetingen worden toegepast. Op deze lasrobot kunnen wij MIG/MAG pulse lassen, zo zijn we in staat om zowel roestvast staal, staal en aluminium te lassen. Ook voor de kleinere series is het toepassen van een lasrobot steeds toegankelijker. De lasrobot is op gemakkelijke wijze te programmeren en te koppelen aan de digitale werktekeningen. Waardoor er weinig tijd verloren gaat aan het instellen van de robot. Met deze nieuwe aanwinst zijn wij nog beter in staat tegemoet te komen aan de wensen van de huidige markt en zijn we voorbereid op de toekomst!

Wellicht ziet u mogelijkheden in uw branche waar we onze nieuwe robot voor in kunnen zetten. OBS nodigt u van harte uit om kennis te komen maken met onze nieuwe werknemer!

Redactie | 15-04-13 | 09:25 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over OBS Groep.
Plaats een reactie