Toegang tot techniek naar MIT’s voorbeeld

The MIT Hobby Shop stamp

In het academisch jaar 1937-1938 verleende Vannevar Bush, toen vice-president van de toonaangevende Amerikaanse universiteit Massachusetts Institute of Technology (MIT), een groep van 16 MIT studenten toestemming om een kamer in de kelder van het gebouw 2 te gebruiken. Met het gereedschap dat rondom de universiteit beschikbaar was richten ze een hout-en-metaalwerkplaats op. De club studenten koos voor de naam “Hobby Shop” met het idee dat iedere student interesse nastreeft die buiten het eigen vakgebied liggen.

De Hobby Shop bestaat nu 75 jaar. Ter ere daarvan blikt MIT terug op hoe de werkplaats begon en evolueerde tot wat het vandaag is.

We zijn benieuwd naar jullie opvatting rondom dit initiatief. Zouden Nederlandse onderwijsinstellingen hun technieklokalen buiten onderwijsuren toegankelijk moeten maken voor geïnteresseerden? Laat het weten in de comments!

Redactie | 18-04-13 | 08:34 | Link
Plaats een reactie