IJmuiden Metaal geopend

IJmuiden Metaal

Onder de naam IJmuiden Metaal werken per 1 januari 2013 de bedrijven Paswerk Metaal uit Cruquius en de Haarlemse opleidingswerf De Chinook samen onder één dak in de Industriestraat in het IJmuidense havenindustriegebied. Tezamen vormen zij een uniek metaal- en opleidingsbedrijf in de IJmond met 25 vakbewame metaalbewerkers en 15 jongeren in opleiding voor metaal- en houtbewerking. De jongeren kunnen na afronding van hun mbo-opleiding letterlijk ‘naast de deur’ werk vinden. Een groot voordeel voor de bedrijven in de IJmond, die steeds meer moeite hebben met het vinden van jonge, vakbekwame medewerkers.

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat er de komende jaren dringend behoefte ontstaat aan meer jongeren die vanuit technische beroepsopleidingen gediplomeerd aan het werk kunnen in technische beroepen.

Gedeputeerde Provincie Noord-Holland, Jan van Run zal met de opening van het bedrijf ook het startschot geven voor het project Union. Union wordt een lesboot van 14×4 meter, gebouwd door jongeren in opleiding, in nauwe samenwerking met scholen en bedrijven in de IJmond regio.

Redactie | 16-05-13 | 12:35 | Link
Plaats een reactie