KT spaanbreker maakt einde aan “flat-top”

KT chipbreaker-A-1-1

TaeguTec heeft in haar lijn met draaiplaten, welke specifiek ontwikkeld werd voor het ruwdraaien van gietijzer, een nieuwe spaanbreker geïntroduceerd.

Met het verlaten van het bekende terrein van de zgn. “flat-top wisselplaten”, biedt TaeguTec met de “KT”-spaanbreker een hoogwaardige en bovendien betrouwbare performance bij het voordraaien van gietijzer. Dit wordt onder andere gerealiseerd door de grotere oplegvlakken (die voor meer stabiliteit zorgen), de versterkte snijkanten en versterkte snijkantsfasen.

Omwille van natuurlijke eigenschappen, kan gietijzer een moeilijk materiaal zijn om te verspanen wat zich kan uiten in flankslijtage (het slijten van de snijkantsflank door het abrasieve gedrag van gietijzer) en/ of “thermal cracking” (het scheuren van de coating door sterk wisselende temperaturen).

Een verdere uitdaging welke door de “KT”-spaanbreker overwonnen wordt, is het probleem bij uitloop van de wisselplaat uit het material en de daarmee gemoeide problemen met de oppervlaktegesteldheid van het werkstuk.

Tests hebben laten zien dat de “KT”-spaanbreker de standtijd om 33 tot 150% kan verhogen in vergelijk tot andere hardmetalen draaiplaten. In een tijd waar het bewerken van giet-ijzer belangrijker is dan ooit, zijn TaeguTec’s draaiplaten in de nieuwe “Black-Rush”-hardmetaalsoorten in combinatie met de “KT”-spaanbreker, uitstekende performers in het voordraaien van diverse gietijzersoorten met en zonder onderbroken snede.

KT chipbreaker-A-2-1

De meest indrukwekkende resultaten werden in de testfase behaald bij een producent van koppelingen. Het bewerkte materiaal is nodulair gietijzer (FCD30, GGG30 en GCD300). Met een snijsnelheid van 527 m/min, een voeding van 0,12-0,18 mm/omw en een aanzet van 2,5mm werd op een droge bewerking (vlakdraaien met onderbroken snede) een standtijdverhoging van 150% gerealiseerd!

Voor meer informatie kunt u zich wenden aan:

TCE-Tools
Dhr. H. Naphausen
0413-38 83 10

info@tce-tools.nl of u kijkt op www.taegutec.nl

Redactie | 03-05-13 | 16:32 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over tce tools.
Plaats een reactie