Chris Buijink roemt innovatiekracht metaal

Fotobijschrift: Vlnr: Districtsvoorzitter Noordwest Etienne Genefaas, Metaalunievoorzitter Michaël van Straalen en helemaal rechts Chris Buijink, secretaris-generaal EZ (foto: Sander van der Torren)

Innovatief, vakmanschap en ondernemerschap. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van het mkb-metaal waar gisteren een delegatie van het ministerie van Economische Zaken kennis mee maakte tijdens een werkbezoek aan vier Noord-Hollandse Metaalunieleden. Hoofd van de EZ-delegatie secretaris-generaal van het ministerie van EZ Chris Buijink, noemde het bezoek “inspiratievol” en vond de bezochte bedrijven HGG, Sneeboer, Rolan Robotics en Nijdra “parels van de maakindustrie” en “wereldspelers.”

Met het bezoek en de indrukken die Buijink opdeed, werd nog maar eens onderstreept hoe belangrijk de maakindustrie en het mkb-metaal voor de Nederlandse economie is. De secretaris-generaal van EZ liet zich door de aanwezige ondernemers en Metaalunievoorzitter Michaël van Straalen informeren over de kansen en bedreigingen voor het mkb-metaal. Zo werd aandacht gevraagd voor het Topsectorenbeleid waar het mkb-metaal nog maar mondjesmaat op aan kan aansluiten. Van de vier bezochte bedrijven bleek slechts 1 bedrijf aansluiting gevonden te hebben bij een Topsector, terwijl alle vier de bedrijven hoog innovatief zijn. “Daar ligt nog een uitdaging voor EZ”, gaf Metaaluniedirecteur Beleid Jos Kleiboer de delegatie mee.

Van Straalen vertelde over de vooruitgang van het TechniekPact, waar Metaalunie actief over meepraat. “Het pact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen. Het tekort aan technici is een bedreiging voor de groeiambities van bedrijven en zet de economische groei van Nederland onder druk. In het Techniekpact worden deze plannen vertaald naar concrete afspraken. Afspraken die er voor moet zorgen dat de continuïteit van bedrijven, zoals bezocht tijdens dit werkbezoek, gewaarborgd blijft.”

Redactie | 07-05-13 | 12:46 | Link
Plaats een reactie