6.000 werknemers vieren veilig werken in de metaal

5x Beter - Werken is gezond

Met de eerste stop van de 5xbeter Roadshow bij VMI in Epe is de vierde Week van Veilig en Gezond Werken van start gegaan! Ruim 6.000 medewerkers in de metaal slaan met werkgevers en werknemers in de Nederlandse metaalbewerking en metalektro de handen ineen voor veilig en gezond werken. Tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken (3-7 juni) organiseert 5xbeter verschillende activiteiten door het hele land. U bent van harte uitgenodigd een van onze activiteiten bij te wonen of de sfeer in een metaalbedrijf te komen proeven.

Roadshow

Met de spectaculaire 5xbeter-truck gaat deze week ‘on tour’. In vijf dagen tijd maakt de 5xbeter-truck een ronde langs vijf bedrijven die goed bezig zijn met veilig en gezond werken. De 5xbeter-truck transformeert bij de bedrijven tot open podium, met een programma van workshops en presentaties. Dit is de route van de 5xbeter-truck:

  • 3 juni VMI (Epe)
  • 4 juni Walraven (Mijdrecht)
  • 5 juni VLR/NLB (liftenbranche, Amersfoort)
  • 6 juni Habets (Nuth)
  • 7 juni Vogtenstaal (Maastricht)

Metaalbedrijven in actie

Verschillende bedrijven, met samen ruim 6.000 medewerkers komen in actie: met uiteenlopende activiteiten, van toolboxmeetings tot lunchgesprekken, staan de bedrijven stil bij veilig en gezond werken op de eigen werkvloer. 5xbeter ondersteunt al deze bedrijven met hulpmiddelen en aankleding voor hun activiteiten.

Ook de individuele sociale partners in de metaal zetten veilig en gezond werken nog eens extra in het zonnetje. Zo brengt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming op vrijdag 7 juni tussen 14.30 en 16.00 uur een werkbezoek aan IHC Merwede in Kinderdijk (Smitweg 6). Ze gaat in gesprek met de jongeren en zal ze kort toespreken waarbij ze ingaat op het belang van veilig en gezond werken en dat dit begint bij de medewerker van morgen (jongeren van de bedrijfsschool). U bent van harte uitgenodigd om bij dit werkbezoek aanwezig te zijn.

Over 5xbeter: vijf partners bundelen kracht!

5xbeter – IJzersterk voor veilig werk is een samenwerking tussen vijf partijen: Koninklijke Metaalunie, Vereniging FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Unie. 5xbeter zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van werknemers in de Metaalbewerking en Metalektro. 5xbeter biedt kosteloos onafhankelijk advies en hulpmiddelen op het gebied van onder andere lasrook, machineveiligheid, fysieke belasting, schadelijk geluid en oplosmiddelen.

Redactie | 03-06-13 | 09:49 | Link
Plaats een reactie