B&G Hekwerk presenteert nieuwe vrijdragende aluminium schuifpoort

BG Hekwerk - Eco-Liner (b)

“In de huidige markt bleek er een groeiende groep klanten op zoek naar een vrijdragende, aluminium schuifpoort die vooral functioneel is”, zegt Arthur van der Graaf, directeur van B&G Hekwerk. “Deze doelgroep vindt energiezuinigheid en de juiste prijs/kwaliteitverhouding belangrijker dan luxe en design. Speciaal voor hen ontwikkelde B&G de Eco-Liner. Met dit slanke broertje van de populaire A-Liner completeren we in ons jubileumjaar – we bestaan vijftig jaar – ons assortiment schuifpoorten.”

De Eco-Liner: functionaliteit en duurzaamheid met de juiste prijs/kwaliteit

De Eco-Liner heeft volgens Van der Graaf alle positieve kenmerken van de luxueuzere A-Liner. Zo heeft hij een strakke, eigentijdse uitstraling en is hij leverbaar in de spijlenuitvoeringen Barricade, Palissade en Rondissade. Vanwege het geringe gewicht en de geïntegreerde geleidingswielen is de nieuwe poort ook buitengewoon onderhoudsvriendelijk. Kwalitatief doet hij niet onder voor de A-Liner. Beide poorten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN13241-1 en zijn door TÜV CE-gecertificeerd.

Energiezuinig

Speciaal voor de Eco-Liner ontwikkelde B&G een nieuwe aluminium onderbalk met een strakke vormgeving. Hierdoor oogt de schuifpoort slanker. Bovendien is hij nog lichter dan de A-Liner. “Dankzij deze eigenschappen kunnen we de poort efficiënter en dus duurzamer produceren”, zegt Van der Graaf. “Ook in het gebruik is de poort energiezuiniger. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee van onze klanten.” De Eco-Liner is standaard leverbaar in elf RAL-kleuren. Klanten kunnen kiezen uit twee aandrijvingen waarmee de poort opent en sluit met een snelheid van 25 of 50 cm per seconde.

Lage servicekosten

Veel van de onderdelen van de A-Liner en Eco-Liner zijn uitwisselbaar. Het frame waarmee B&G de poorten op de betonnen fundering verankert, is bijvoorbeeld bij beide modellen gelijk. Dat geldt ook voor de geleidingswielen en de aandrijvingen. “Door standaardisering van ons service-assortiment houden we de onderhoudskosten laag”, zegt Van der Graaf. “Ook dat draagt bij tot de aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding van de nieuwe poort.”

BG Hekwerk - Eco-Liner (b)

Voorop in innovatie

Met de Eco-Liner laat B&G zien dat het bedrijf ook na vijftig jaar qua innovatie nog steeds voorop loopt. “Wat dat betreft hebben we een naam hoog te houden”, vindt commercieel manager John Van der Horst. Hij doelt op eerdere innovatieve B&G-producten, zoals het spijlenhekwerk Palissade en het rambestendige hekwerk Blokkade. En natuurlijk de A-Liner: met een snelheid van 75 cm per seconde nog steeds de snelste vrijdragende aluminium schuifpoort in de markt. Wat betreft Van der Horst houdt de innovatie niet op bij deze nieuwe poort. “Op dit moment werken we bijvoorbeeld aan een oplossing waarmee we poorten op afstand kunnen uitlezen. Zo sporen we storingen nog sneller op. Het doel: “We willen de klant steeds beter ontzorgen. Onze nieuwe Eco-Liner past mooi in dit streven.”

Redactie | 03-06-13 | 10:09 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over bg hekwerk.
Plaats een reactie