Kwaliteit lassers direct getoetst bij sollicitatie

Lasser

Randstad Techniek toetst samen met het Lascentrum Hapert (Summa College) de kwaliteiten van potentiële kandidaten voor de laspool van Randstad Techniek. De afgelopen dagen hebben de eerste 23 sollicitatiegesprekken plaatsgevonden. Uniek van deze opzet is dat de kandidaten meteen getoetst worden op de vaardigheden die de kandidaten op hun CV aangeven te hebben.

Voorbeeld

Een kandidaat geeft aan dat hij op niveau 4 kan Mig/Mag lassen en dat hij ervaring heeft met staal en plaat. Het Summa College bereidt dan voor deze specifieke kandidaat een opdracht voor waarmee getoetst wordt of de kandidaat ook daadwerkelijk dit niveau en werkzaamheden beheerst. Randstad Techniek beoordeelt of de kandidaten geschikt zijn om in een pool te werken, denk hierbij aan flexibiliteit, representativiteit en leervermogen.

Indruk

“De kwaliteit van de kandidaten was gemiddeld genomen goed te noemen en er zijn zeker kandidaten bij die een contract aangeboden krijgen. In augustus worden de eerste contracten ondertekend”, aldus René Schoenmakers van Randstad Techniek. Een van de sollicitanten merkte op: “Ik heb geen echte diploma’s en weet nu wel op welk niveau ik acteer.”

De lassers komen in dienst van de Randstad Techniek Laspool. De lassers in deze pool zijn gekwalificeerd en werken continue aan hun eigen ontwikkeling. Verder zijn ze in het bezit van eigen PBM’s, waaronder een lashelm. Negen maal per jaar volgen de lassers een training die samen met het Lascentrum Hapert is opgesteld. Hierdoor blijven de lassers up-to-date en zijn daardoor snel inzetbaar.

Meer info

Ook voor bedrijven is het ook mogelijk eigen medewerkers in de pool te plaatsen, evenals ZZP-ers. Neem voor meer informatie contact op met Randstad Techniek, René Schoenmakers via (M) 06 10 92 50 89 of (E) rene.schoenmakers [at] nl.randstad.com.

Redactie | 05-06-13 | 09:52 | Link
Plaats een reactie