Metz nieuwe regiosecretaris Metaalunie district Oost

Rard Metz

Koninklijke Metaalunie heeft Rard Metz (50) benoemd tot regiosecretaris van district Oost. Hij volgt Dick Laan op die sinds 1986 in dienst is geweest bij Metaalunie. Metz was van 2003 tot 2010 directeur van de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM). Van 1998-2003 was hij branchemanager voor diverse branches bij Koninklijke Metaalunie.

Metz ziet zijn benoeming als regiosecretaris dan ook als een thuiskomst: “Het mkb-metaal is toch een sector waar mijn hart ligt. Met thema’s op het gebied van personeel, innovatie, onderwijs en export is het een geweldige uitdaging om in de prachtige oostelijke regio aan de slag te gaan. Een belangrijk buurland als Duitsland naast de deur geeft dat een extra dimensie.” Metz ziet dan ook veel kansen liggen voor het mkb-metaal en de rol van Metaalunie daarbij: “Metaalunie heeft in de regio een sterke positie. Deze manier van georganiseerd zijn is de kracht van Metaalunie. Kijk alleen al naar de wijze waarop wij bezig zijn met het opzetten van het Verspaningsapplicatie Centrum. Dat gebeurt samen met onze leden en verschillende marktpartijen. Ook op andere thema’s koppelt Metaalunie op die manier kennis- en onderwijsinstellingen aan lidbedrijven. Een win-win situatie voor allen.”

Districten

Om de dienstverlening in de districten goed te organiseren, heeft Koninklijke Metaalunie Nederland ingedeeld in districten. De districten vormen voor de leden een sterke regionale organisatie met veel voordelen. De regiosecretaris organiseert onder meer voorlichtingsbijeenkomsten, workshops en excursies. Verder ondersteunt hij het uit ondernemers bestaande districtsbestuur met het regionale beleid en afstemming met het landelijke beleid voor ondernemers in de mkb-metaal. Metz wordt in district Oost bijgestaan door Bert Rundervoort (buitendienst ledenadviseur) en Jon Sanders (consulent arbeidsmarkt en beroepsonderwijs, aanspreekpunt voor inzetbaarheid en instroom van werknemers).

Koninklijke Metaalunie is met 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.

Redactie | 04-06-13 | 17:08 | Link
Plaats een reactie