Skelters leerlingen Tata Steel voor basisscholen

Leerlingen van de St. Leonardus-School met op de achtergrond docent en leerlingen Academy. Foto: Vincent Bloothoofd / Tata Steel.

Leerlingen van de Academy van Tata Steel in IJmuiden hebben voor vijf basisscholen in de regio een skelter ontworpen en gebouwd. Vandaag namen kinderen van basisschool St. Leonardus in Heemskerk met veel enthousiasme hun skelter in ontvangst. Dankzij de inspanningen van de leerlingen van Tata Steel wordt het speelkwartier nu nóg leuker.

Technische en sociale competenties

Het skelterproject maakt onderdeel uit van de opleiding van de eerstejaarsleerlingen Werktuigbouwkunde aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Vijf groepen van elk vier leerlingen kregen de opdracht een skelter te ontwerpen en bouwen. De skelters moesten aan twee belangrijke criteria voldoen: veiligheid en kindvriendelijkheid. Daarop zijn ze ook gekeurd. Tijdens het project staan niet alleen technische competenties centraal, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken en overleggen. De leerlingen onderhielden ook zelf de contacten met de scholen.

De leerlingen mochten zelf bepalen aan welke scholen de skelters worden geschonken. De volgende basisscholen krijgen een skelter van Tata Steel:

  • De Caegh in Obdam;
  • De St. Jozefschool in Egmond aan den Hoef;
  • De St. Leonardus-School in Heemskerk;
  • De Regenboog in Alkmaar;
  • De Zwerm in Winkel.

Redactie | 13-06-13 | 17:10 | Link
Plaats een reactie