Ventil BV winnaar Metaalunie Smart Solution Award

Op de voorgrond van links naar rechts Alexander de Bas, vice-voorzitter Koninklijke Metaalunie, Arthur Baars van Ventil BV en juryvoorzitter Arnold Stokking. (Foto: Martijn van Dam).

“Een bedrijf dat continu met innovatie bezig is. Innovatie geschiedt niet bij toeval, maar door planning met universiteiten en de omgeving. Innovatie zit in het DNA van het bedrijf.” Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Arnold Stokking, Ventil BV uit Rijswijk, de trotse winnaar van de Metaalunie Smart Solution Award 2013. Dit mkb-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden door “zeer indrukwekkende financiële resultaten, mooie groei in omzet, mensen en winst!”, motiveerde Stokking de keuze voor het bedrijf. “Trots, stoer en samen zitten zeker in Ventil”, vatte hij de bijeenkomst en de Award-winnaar samen.

Ventil BV ontving de Metaalunie Award uit handen van juryvoorzitter Arnold Stokking. Alexander de Bas, vice-voorzitter Koninklijke Metaalunie, overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde de drie genomineerde bedrijven Hauzer Techno Coating BV, Phoenix 3D Metaal BV en Ventil BV “geweldig bijzonder”. De drie bedrijven kregen de nominatie voor de Award uitgereikt. De Bas vond de tien districtswinnaars “allemaal parels van de maakindustrie”.

Ventil BV is producent van hogedruk testapparatuur voor industriële veiligheidstoestellen, regelafsluiters en open-dicht afsluiters met vestigingen in Nederland, USA en Verenigde Arabische Emiraten. Verder produceert het slijp- en lepmachines voor bewerking van afsluiters en veiligheidstoestellen. Het bedrijf won de Metaalunie Smart Solution Award omdat het zich volgens de jury onderscheidt door “nuchterheid, trots en energie in het hele bedrijf.” “Het hele team verdient het. Het bedrijf is in staat geweest om tijdens de recessie een succesvolle omwenteling te bewerkstelligen,” aldus de juryvoorzitter. Arthur Baars die de Award namens Ventil BV in ontvangst nam, zei “super trots” te zijn.

Alhoewel één bedrijf er met de “grote” Award van door ging, waren 9 andere bedrijven ook winnaar. Dit jaar zijn namelijk voor het eerst 10 districtswinnaars gekozen. Uit hun midden werden eerst de drie genomineerden gekozen waarna Ventil gekroond werd tot de landelijke winnaar. Eigenlijk was de hele zaal gevuld met alleen maar winnaars. Want ook de aandachtige toehoorders van de inspirerende presentaties van de tien districtswinnaars, Jaspar Roos (denk in beperkingen) en Daan Quakernaat (bouw kathedralen) gingen met een trots gevoel als winnaar na afloop van het mini-congres naar huis.

Tien districtswinnaars (Foto: Martijn van Dam).

Er was veel kennis en inspiratie opgedaan en nieuwe oplossingen voor oude problemen waren getoond in een ontspannen sfeer. Een echte win/win-situatie voor iedereen, met of zonder Award. Daarmee straalde de bijeenkomst het mkb-gevoel van trots, stoer en samen op een perfecte wijze uit.

Redactie | 27-06-13 | 12:04 | Link
Plaats een reactie