Slijpers bezoeken Ceratizit en Porsche

NPS bij Porsche

Dat Baden-Württemberg in het zuiden van Duitsland belangrijk is voor de wereldwijde automobielindustrie en de machinebouw blijkt wel uit feit dat Porsche en recentelijk ook Ceratizit hier gevestigd zijn. Reden voor de branchegroep Nederlandse Precisie Slijpbedrijven van Koninklijke Metaalunie om op 6 en 7 juni een ‘technisch’ werkbezoek aan beide bedrijven te organiseren.

Bij aankomst bij de Porschefabrieken vielen de 19 deelnemende slijpers met de neus in de boter. Twee dagen eerder was de start gegeven voor het 50-jarige jubileum (loopt tot 29 september 2013) van de Porsche 911. Deel van dit jubileum is één van de meest uitgebreide tentoonstellingen over de 911. Meer dan 40 verschillende 911-versies vertelde het verhaal van deze unieke en spannende sportwagen. Naast zeldzame, race- en productievoertuigen bevatte de tentoonstelling tal van prototypes die voor de eerste keer aan het publiek, dus ook aan de slijpers werden gepresenteerd.

De volgende dag werden de productiefaciliteiten van Ceratizit in Empfingen bezocht. Ceratizit heeft onlangs een zeer moderne productiefaciliteit in gebruik genomen die het graag voor de slijpers wilde openstellen. Met ca. 400 medewerkers ontwikkelt, ontwerpt, produceert en distribueert Ceratizit carbide-slijtage-producten vanuit Empfingen naar vele plaatsen over de gehele wereld. De ochtend werd begonnen met een presentatie over de organisatie, de verschillende productgroepen en de diverse innovaties op het gebied van hardmetaal. Na afloop werden de slijpers meegenomen in een rondgang door de hypermoderne fabriek. Mede dankzij de geavanceerde technologie en innovatie is Ceratizit wereldwijd marktleider met veel producten.

Nederlandse Precisie Slijpbedrijven

De Metaalunie-branchegroep Nederlandse Precisie Slijpbedrijven bestaat sinds 1998. Met een eigen slijpopleiding bevordert de NPS het kwaliteits- en kennisniveau binnen de precisieslijpsector. Bovendien simuleren we de instroom van jongeren. We organiseren bedrijfsbezoeken en technische netwerkbijeenkomsten en workshops. En met collectieve promotie zetten we de leden in binnen- en buitenland op de kaart. NPS heeft 40 leden en 13 buitengewone leden.

Redactie | 02-07-13 | 15:56 | Link
Plaats een reactie