WorldSkills 2013: eerste competitiedag Nederland

WorldSkills

Van 2 t/m 7 juli strijden 24 nationaal kampioenen tegen elkaar om de titel ‘beste vakman / vakvrouw van de wereld’ in Leizpig, Duitsland. Na de spanning van de eerste wedstrijddag hebben de kandidaten tijd gehad om te reflecteren op alles wat er is gebeurd en gaat gebeuren. Hieronder een greep uit verschillende uitspraken van onze vakhelden.

Marcel Jansen: ‘DAG 2: weer richting de Messe met Team Nederland! Gister een goede dag gehad en alles wat af moest is af :D. Vandaag weer keihard aan de bak!!’

Johan van Hoef: ‘Eigen strategie: m’n tegenstanders beginnen met aftekenen en monteren op het bord. Ik start met de het besturingspaneel opbouwen en bedraden.

Brian Vonken: ‘Vandaag de 1e competitie dagen gehad. Kwam er achter dat de Aziaten heel erg goed en snel zijn. Had zelf een moeizame start maar pakte het in de middag redelijk goed weer op. Hopelijk gaat het morgen nog een stukje beter. Belangrijkste is dat je plezier hebt in je werk!!

Minister Jet Bussemaker steunt Team Nederland

Gisteren heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker, een ontmoeting met de kandidaten van Team Nederland gehad. Hierbij heeft zij goed naar de verschillende kandidaten geluisterd en hen allen een hart onder de riem gestoken. Daarnaast neemt zij morgen deel aan het WorldSkills Leaders Forum, waar voormalig president van Brazilië, Luiz Inácio Lula da Silva (Lula), een belangrijke spreker is.

Update 7-7: Nederland heeft de 15e plek in een veld van 53 landen behaald. Er ging een gouden medaille naar Simone de Meijere bij het vak Etaleren. En Wouter van der Ven, Pim Bexkens en Robbert-Jan van Wijk behaalden de bronzen medaille bij de Manufacturing Team Challenge. Daarnaast wonnen tien Nederlanders een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden.

Roland Wolbers werd 7de bij CNC Draaien. En Richard Grootjans 4de bij CAD Tekenen. Zie hier het complete overzicht.

Het niveau van de wedstrijden ligt iedere WorldSkills editie hoger. Door een steeds betere voorbereiding stijgt het niveau van de Nederlandse kandidaten en weten we ons zeer goed te handhaven. In totaal streden meer dan 1000 jongeren op WorldSkills, variërend in beroepen als tuinaanleg, verpleegkunde en robotica.

Redactie | 04-07-13 | 14:33 | Link
Plaats een reactie