Doekfilterinstallatie Tata Steel bijna klaar

Doekfilterinstallatie voor de rookgasreiniging van de Sinterfabriek van Tata Steel in IJmuiden (foto: Vincent Bloothoofd)

De doekfilterinstallatie bij de Sinterfabriek van Tata Steel in IJmuiden nadert zijn voltooiing. Bij de doekfilterinstallatie voor de rookgasreiniging zijn inmiddels de steigers verwijderd. Het uiterlijk van de forse, markante milieu-installatie (afmeting van een flatgebouw) ligt daarmee vast.

De komende maanden wordt met name binnenin de installatie nog veel werk verzet. Voor het einde van het jaar zal de doekfilterinstallatie volledig in bedrijf zijn. In totaal 45.000 m² aan doekfilters (oppervlakte van zo’n negen voetbalvelden) zorgen er dan voor dat er forse milieuwinst wordt geboekt.

“Ik ben er trots op dat het project goed op schema ligt en we als staalbedrijf kunnen laten zien dat we ons inspannen om de impact van de bedrijfsprocessen op onze omgeving te minimaliseren”, aldus Hans van den Berg, directeur Manufacturing Iron & Steel bij Tata Steel in IJmuiden. Aan de doekfilterinstallatie wordt al sinds 2010 gebouwd.

Redactie | 27-08-13 | 09:39 | Link
Plaats een reactie