LionMill 90 Degree Heavy

LIonMill_heavy-1

De LionMill frezenlijn van TaeguTec is onlangs uitgebreid met een 90 graden uitvoering van de frezen en freesplaten.

De unieke en nieuw ontworpen wigklemming garandeert een stevige en nauwkeurige klemming van de wisselplaat met een hoge klemkracht waardoor een stabiele bewerking, langere standtijd en een betere oppervlaktegesteldheid mogelijk gemaakt word.

Om een uitstekende spaanafvoer te bewerkstelligen zijn de frezen en de wisselplaten voorzien van brede en ruime spaankamers. De SEKX 21mm “LionMill Heavy” 90 graden freesplaten met een sterk positieve spaanhoek reduceren de snijkrachten en met 7mm dikte staan ze in voor optimale resultaten in zware toepassingen met freesdieptes tot wel 17mm.

SEKX-2107-PETR-M-1

Voorzien van een zuivere 90 graden freeshoek en 4 snijkanten leveren de freesplaten de afnemer een lange standtijd en lage verspaningskosten.

De wisselplaten voor de “LionMill Heavy” zijn beschikbaar in de nieuwe hardmetaalsoorten TT7800 en TT6080 voor het frezen van een grote diversiteit aan laag en hoog koolstofhoudende stalen, gelegeerde stalen en gietijzer.

De wigklemming van de “LionMill” vereenvoudigt het (de)monteren van de wisselplaten aanzienlijk waardoor ook op de instelkosten bespaard kan worden. De freesplaten kunnen ook snel en eenvoudig verwisseld worden terwijl de frees nog aan de spindel zit.

LM90SE-10200-60R-21-1

Naast deze nieuwe uitvoering van de LionMill werd er een dikkere onderlegplaat geïntroduceerd die de stabiliteit en standtijd van zowel de platen als de frees ten gunste komt.

Tijdens veldtoetsen heeft de nieuwe 90 graden “LionMill Heavy” aangetoond de concurrentie met aanzienlijke verbeteringen tot 50% en meer voorbij te streven.

Eén van de toetsen was een bewerking van een scheepsmotor gemaakt van laag koolstofhoudend staal. Door de nieuwe 90 graden SEKX 2107 PETR-M freesplaten in te zetten, op een freesdiepte van 6mm, een freesbreedte van 260mm en een snijsnelheid van 148 m/min, wist TaeguTec de productiviteit ten opzichte van de concurrent met 33% te verbeteren.

Een iets meer uitdagende toets werd gedaan op een hefboom voor gebruik in de olie- en gasindustrie. Met 150 m/min bij 6mm freesdiepte werd de productiviteit zelfs met meer dan 50% verbeterd!

Voor meer informatie kunt u zich wenden aan : TCE-Tools, Dhr. H. Naphausen, 0413-38 83 10, info@tce-tools.nl of u kijkt op www.taegutec.nl

Redactie | 02-08-13 | 12:28 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over tce tools.
Plaats een reactie